arrive quietly

Very Private

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: Gregor Kerle, Castle Brdo, Slovenija

Iz astrološkega zapisa

Po srcu sem zelo borbena in dinamična. Notranje me izpolnjujejo tista dejanja, ki poudarjajo mojo individualnost, pomembnost in ustvarjajo samoponos. Tudi ljubezen in otroci mi dajejo veliko notranjo izpolnjenost. Ker imam v ascendentu dvojčico so moje iniciative pod vplivom velike radovednosti in potrebe po novih informacijah. Včasih sem zato tudi spremenljiva ali pa celo nervozna. Rada bi vse razumela, si z okolico izmenjala ideje, misli in spoznanja. Moje obnašanje v okolju je včasih zato tudi zelo iniciativno, odločno in pogumno. Moje iniciative so zato takrat pod odločnim vplivom močnih želja in večje nestrpnosti.

V mojih željah se lahko močneje izraža fantazija, idealizem in romantika. Ševilne želje v domišljiji se zato tudi ne konkretizirajo v realnosti. Zaradi idealizma pa so možne tudi nejasne, nestvarne ali nekonkretne želje, ki mi lahko v življenju ustvarijo precej razočaranja. To me v realnem svetu vodi do popustljivosti, pasivnosti in s tem varanja same sebe. Po srcu sem tudi racionalna, analitična in kritična osebnost. Sebe doživljam kot človeka, ki je logičen, razumski ter tudi samokritičen. Motivirana sem s številnimi praktičnimi in koristnimi cilji. Notranje zadovoljstvo mi ustvarja konkretna uresničitev, zame razumnih in koristnih dejanj. Moje bistvene vrednote so torej razum, logika ter premišljena realizacija koristnih praktičnih ciljev. Moj razum je tudi v močni povezavi z intuicijo in domišljijo.

Močna intuicija mi omogoča razumeti občutke ali misli drugih. Rada tudi prisluhnem težavam drugih. Moje izražanje v pogovorih je zato lahko zelo sočutno in razumevajoče. Z besedami znam dočarati slike, ki impresivno delujejo na druge. Ustvarjalno rada komuniciram predvsem z ljudmi idealizma in umetniki. Moja instinktivna potreba po iskanju zadovoljstev, radostnih izkušenj in tudi ljubezni je zelo močna. Privlači me vse kar je lepo, prijetno in pomembno. Poudarjeno imam tudi kreativno ustvarjalnost. Zelo imam rada otroke. 
Moje izražanje ljubezni, je običajno precej goreče, dramatično in obarvano z velikim občudovanjem ljubljene osebe. Izražanje naklonjenosti, je lahko zelo srčno, plemenito in ponosno. Sem odločna in plemenita partnerka, ki tudi sama potrebuje odzivnega partnerja, ki bo zadovoljil moje želje. Pravo zadovoljstvo mi lahko daje lep, prijeten dom in mirno življenje v krogu domačih ter najbližjih. Tudi udobna in prijetna notranjost doma mi ustvarja veliko zadovoljstvo, zaradi dobrega okusa za lepoto. Moje misli so pogosto usmerjene v razmišljanja o ljubezni, zadovoljstvih, kreativnem delu ali otrocih.


Kaj imam rada? 

Gradove, sprehode po odmaknjenih ulicah v starih mestih (nekoč z mojo Taro, zdaj z mojim Majem), bršljan na starih odkrušenih zidovih, škripajoča vrata in polkna skozi katera kukajo none in nonki, mostove,  boljše sejme, stare skrinje in slike z baročnimi okvirji, svetilke z angelčki, ki se hudomušno nasmihajo , art deco pohištvo in ogledala, knjige, vrtnice, ogrlice, uhane, klobuke, zgodovinske filme, mangovo torto iz Asa, kockasto tlakovana tla, da me petke hecajo, ples v dežju, otroke, košarko, tenis, smučanje, jogging, vožnjo s kolesom, jadranje, zvok čričkov in galebov, marelični in slivov domači pekmez (ta, ki prihaja iz neke skrivnostne vasice), guganje na barki, taborenje, jogo, veter v laseh, toskansko sonce, fige iz Istre, pašto s tartufi, kruh na moj način, čopič in mojo levo roko, Lošinj in tamkajšnje ljudi, Ambre parfum, Loccitaine trgovinice, školjke v pesku, vse letne čase, navihanost veveric, polno in prazno luno, balkone z rožicami, poezijo, gledališče, metulje, čebele, zvezde, iskrenost, Tebe ...